Övre stallet

Om anläggningen, hästar och ridning

 

Stall Stensunda

Här sitter vi ofta och fikar tillsammans. I fikarummet hålls även en del kurser och möten.
Boxarna är ca 12 kvadratmeter. I foderautomten faller det ner hö tre gånger per natt. Hästarna har vattenkoppar med högt flöde av cirkulerande varmvatten.
Vi gör många gemensamma aktiviteter. Runt jul pyntar vi stallet, en mysig kväll med glögg och gemen
Fasad mot parkeringen.
Fasad mot ridbanan
På höloftet finns skåp för hästägarnas förvaring av täcken mm. I övrigt har vi bara hö här. Vi slipper höspill i stallgångarna eftersom allt hö faller direkt ner i automaterna i boxarna.
I bakgrunden syns en häst vid en av höstationerna. Vi använder nät i de flesta höstationerna för att hästarna ska vara sysselsatta länge med frukost och lunch.
Hästarna på Stensunda är mycket trygga. På kvällaren är det ofta några hästar som går och lägger sig tidigt, de störs inte om man är i stallgångarna.
Putshörnan ligger mellan stallgång och sadelkammare. Varmt och fräscht att sköta om utrustningen
Katten har en bädd i fikarummet, med egen trappa.
Det står 6 hästar i vardera stallgången. Stallgångarna är breda och hästarna kan hänga ut med huvudena. Uppbindning sker på mitt-torget, vi ställer inga hästar i gångarna.
Runt stallet finns fina planteringar.
Badrummet är stort och fräscht, dusch finns.
Låga galler mellan boxar medger att hästarna umgås mer när de står inne. Vi har låg omsättning, så hästarna känner sina boxgrannar väl. Det är mysigt att se dem stå och klia på varandra. Några boxar har höga galler, för de hästar som vill vara ifred.

Övre stallet byggdes av Robert och Catrin med familj och vänner under 2014-2015. Kika gärna i fotoboken om du vill veta mer om bygget.