Boka

Ridhuset och ridbanan är normalt sett lediga, och det framgår av stallets kalender (på startsidan) vad som är inbokat. Alla aktiviteter ska bokas in minst ett dygn i förväg, och du som står på Stensunda kan boka in aktiviteter i kalendern.


Om ingen bokat någon aktivitet så är det tillåtet att ta fram hinder (hopp, WE eller annat) på utebanan. Den som inte vill vara med och leka kan träna i ridhuset.


Longering/tömkörning på utebanan brukar också gå bra, men visa hänsyn - Det kan vara olämpligt om någon hopptränar eller om det är flera som vill longera och det samtidigt är ryttare på banan. Normalt är man ju ganska ensam, så det är inte så ofta man måste anpassa sig.


Det är tillåtet att ha hästen lös på banorna så länge ingen annan vill vara där.


Under vinterhalvåret vill många kunna rida i ridhuset på vardagkvällar. Då är det olämpligt att boka in "störande aktiviteter", såsom löshoppning, hoppning, hästfotboll, bågskytte till häst, WE mm. 

 

Vi kör med principen en tränare åt gången. Det vill säga att du ska inte boka tid med din tränare om det redan är någon annan lektion inplanerad.